Főzőcske

Curry abból, amit épp lehet kapni

Sütőtökös currynek indult, de nem találtunk sütőtököt, pedig két piacon is megnéztük… Úgyhogy lett belőle téli curry, répával és krumplival. Zizi receptje nyomán készült, csak szinte minden hozzávalót lecseréltem. 🙂 (A csicseriborsót meg kifelejtettem, de utólag sem tettem bele, szerintem jobb anélkül.) Jól átmelegítő, fűszeres finomság ebben a hidegben.

img_1809

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 5 nagyobb répa
  • 2 dl főzőtejszín (ha kókusztejszínre cseréljük, máris vegán az étel, de akkor nem kell kókuszreszelék sem bele… nekünk ez volt itthon :))
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1 tk kardamom
  • 1 ek fekete mustármag
  • 2 ek curry
  • 1 tk szárított chili
  • 1 tk kurkuma
  • 1 ek gyömbér
  • 1 ek római kömény
  • só ízlés szerint

A fűszerek mennyisége csak hozzávetőleges, mert eléggé impulzívan viselkedem velük szemben a konyhában… Ez meg is látszik a konyhán egy-egy főzés után. 🙂

A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megpirítjuk a fűszerekkel együtt. A krumplit nagyobb, a répát kisebb kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára és 2 dl vízzel felöntjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a paradicsomszószt is. Ezután addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. Én földimogyorós barna rizst főztem hozzá.

Curry abból, amit épp lehet kapni” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.