Főzőcske

Quiche spárgával és paradicsommal

Tavasz van, itt a spárgaszezon és én nem tudok betelni vele! Bár évekig csak simán párolva ettem a spárgát és ez is teljesen boldoggá tett, mostanában kezdem felfedezni, hogy hányféleképpen tudom még felhasználni. Ez a quiche gyorsan elkészíthető, és a spárga az aszalt paradicsommal és a koktélparadicsommal isteni ízkombinációt ad.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg liszt (ez ízlés szerint lehet finomliszt vagy teljes kiőrlésű is)
  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 1 csomag spárga
  • Egy nagy marék aszalt paradicsom
  • 5 db koktélparadicsom (nagyobb, datolya- vagy szilvaparadicsom)
  • 2 doboz rizstejszín
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, oregánó ízlés szerint

Az aszalt paradicsomot vízbe áztatjuk és félretesszük. A lisztből és a margarinból egy csipet sóval és egy kevés vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Ezzel kibélelünk egy 22 centis tortaformát úgy, hogy a szélein kicsit felkunkorodjon a tészta, de csak kb. három centi magasan, mert nem lesz túl vastag a töltelékünk. A spárgát 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk és eloszlatjuk a tésztán. A koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és szintén a tésztára szórjuk. Az aszalt paradicsomot felszeleteljük (BLW-s babáknál maradhat egyben) és megy a többi zöldség közé. A rizstejszínhez hozzáadjuk a sörélesztőt és az áttört fokhagymát, valamint a fűszereket. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel szószos állagúra hígíthatjuk. Ezzel leöntjük a zöldségeket, majd a quiche-t 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és fél órán át sütjük.

Ezt a receptet Zizi tavaszi quiche receptje inspirálta. Ő jobban figyel arra, hogy a quiche tésztáját hogyan süti meg, én inkább a gyorsaságra törekedtem. De ha valakinek fontos, hogy a tészta omlósabb legyen, akkor kövesse az ő instrukcióit. Friss salátával érdemes fogyasztani. Húsevők tehetnek bele szalonnát vagy sonkát is, de ha a rizstejszínt helyettesítik mással, figyeljenek rá, hogy más lehet a szósz állaga. Ha hígabb lesz, egy-két tojást is bele lehet keverni.

Írjatok, ha kipróbáltátok, hogy hogy sikerült! Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Mentés

Quiche spárgával és paradicsommal” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.