Mi az Egyszerűbb gyermekkor?

Érezted már úgy, hogy túl sok mindaz, ami elér? A programok, kötelezettségek, ahová időre kell rohanni. A rendetlenség, a “nincs egy rongyom se”-effektus a teli gardrób előtt, a tárgyak halmozódó kupacai mindenütt. A kiszámíthatatlanság, hogy még az utolsó percben is változik a programod és mindent újra kell gondolni. A rengeteg információ, hirdetések, fél füllel meghallott beszélgetések, az óriásplakátok, a feliratok, a hírek, a márkajelzések.

Szerintem sokan éreztünk már így felnőttként.

És most képzeld el, a gyerekeid hogy érzik magukat egy ilyen világban. Hiszen a maguk szintjén ők is találkoznak mindezzel: a túl kevés szabadidő, a túl sok tárgy, a kiszámíthatatlanság és a túl sok információ terheivel. Ők még védtelenek mindezzel szemben. Illetve természetes lelki védekezőrendszerük a túl sok inger okozta feszültséget rögtön kiadja magából, ami így viselkedési problémákban, nehezen kezelhető időszakokban nyilvánul meg.

Ha szeretnéd tehermentesíteni gyermekeidet, akkor a fenti négy terület egyszerűsítésébe érdemes belefogni. Erről szól az Egyszerűbb gyermekkor című könyv, én pedig a könyv ötleteinek gyakorlati megvalósításában, saját életünkre alkalmazásában segítek. Családi életünk egyszerűsítésével nemcsak gyermekeink túlterheltségét szüntetjük meg, hanem segítünk nekik abban, hogy valódi gyermekkort élhessenek meg, és saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Megadjuk nekik a lehetőséget, hogy önmaguk legyenek.

Szülőcsoportjaim végigvezetnek az Egyszerűbb gyermekkor teljes tematikáján, míg a workshopok egy-egy résztémát járnak körbe alaposabban. Hamarosan egyéni tanácsadásra is lehetőség nyílik majd, addig is blogomon és online tanfolyamaimon tudhatsz meg többet az Egyszerűbb gyermekkor lényegéről. Kérésre előadásokat is szívesen tartok ebben a témában – iskolákban, szülői közösségekben. Ha a fentiek közül bármelyik érdekes lehet a számodra, írj az agi@szimplan.hu címre vagy keress meg a facebookon.