Barion Pixel

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém 150 150 szimplán.

Első receptként és a padlizsánszezon végére álljon itt egyik első saját kreálmányom, amit több padlizsánkrém-receptből gyúrtam össze, hogy végül egyszerű, finom és vegán legyen. A recepteknél nálam tényleg fontos, hogy egyszerű legyen: nem tagadom, hogy például szabad tűzön sütött padlizsánnal ez lehet finomabb (van, aki erre esküszik), de erre sajnos sosem volt meg a lehetőségem. Ellenben sütőm majdnem mindig volt. 🙂 Így tehát itt az egyszerű, vegán padlizsánkrém recept:

Picture by batwrangler https://www.flickr.com/photos/batwrangler/2774584118/ Cropped.

Hozzávalók:
3 padlizsán
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
(Olíva)olaj
Só, bors

A padlizsánokat megmossuk, villával megszurkáljuk, majd egy órára 200 fokos sütőbe tesszük. Addig felkarikázzuk a lilahagymát és kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha a padlizsán megsült és valamennyire kihűlt, a villa hátoldalával megnyomkodjuk, így ki tud folyni a leve, ami keserű. Ezután felvágjuk és kanállal kikaparjuk a belsejét. Ezt a sült lilahagymával és a fokhagymával összeturmixoljuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Én tönkölykenyérrel és paradicsommal eszem, néha füstölt házisajttal.

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!