Barion Pixel

Bloggerek, akik inspirálnak

Bloggerek, akik inspirálnak

Bloggerek, akik inspirálnak 150 150 szimplán.

zen habits

Leo Babauta angol nyelvű blogján találkoztam először a minimalizmus fogalmával. A zen habits a minimalizmus mellett sok másról is szól, például az egészséges életvitelről, koránkelésről, meditációról, időbeosztásról, mégis ez az egyik legalapvetőbb minimalista blog számomra. Rengeteg gyakorlati ötletet ad új szokások kialakítására, az életünk rendben tartására. Ő a „tipikus” amerikai életet élte, majd ezzel az életformával szakított teljesen az utóbbi tizenegy évben (míg én költözgettem :D). Abbahagyta a dohányzást, elkezdett futni, egészségesen enni, majd vegán lett, visszafizette a hiteleit (ez Amerikában szinte mindenkinek gondot jelent az elterjedt hitelkártya-használat miatt), ma korán kel, biciklivel jár dolgozni, könyveket ír és eltartja hat gyerekét. Számomra a legelképesztőbb az volt, amikor arról írt, hogy miután egy ideig sokat utazgatott és egy hátizsákból élt, hazatérve furcsa volt neki a rengeteg cucc, ami körülvette, így elpakolt mindent, és továbbra is úgy élt, mintha csak egy hátizsáknyi tulajdona lenne. Persze nem gondolom, hogy ezt valaha is meg fogom valósítani, mégis inspiráló a gondolat, hogy így is lehet élni. Így talán könnyebb elengedni a huszadik felsőmet… 🙂

becoming minimalist

Szintén angol nyelvű blog, szintén egy férfi, Joshua Becker írja. Ez a másik minimalista Bibliám, szintén sok gyakorlati tanáccsal, bár nála talán kicsit több a „10 ok, amiért…” jellegű írás, ami inkább lelkesítő funkciót lát el, mint kézzelfogható ötleteket ad. Kicsit az ő példájára is kezdtem el ezt a blogot írni, ugyanis ő azóta ír, hogy eldöntötte, egyszerűbbé teszi az életét. Neki ez egy rádöbbenéssel indult, amikor egy egész napját a garázs pakolásával töltötte, és nem tudott helyette a kisfiával játszani. A szomszédja jegyezte meg, hogy talán lehet, hogy túl sok cucca van. Ez indította el őt a minimalizmus útján.

Zizi kalandjai

Nagyjából tavaly ilyenkor Évi barátnőmnél ettünk egy fergetegeset, akkor mindannyian elkértük a recepteket. Így ő ismertetett meg Nagy Zita blogjával, ami azóta a konyhai Bibliám lett. 🙂 Vegetáriánus, gyakran vegán recepteket tesz közzé, amik nagy részét nagyon könnyű elkészíteni, legfeljebb egy-két különlegesebb hozzávalót kell beszerezni, mégis izgalmas az ízviláguk. Figyel a szezonalitásra is, és az édességei kevés cukorral készülnek. Neki is pici gyerekei vannak, a hozzátáplálásról is írt egy sorozatot, már alig várom, hogy onnan is alkalmazzak gyakorlati ötleteket, ha Lenkével majd oda jutunk. Nem utolsó sorban a blogja átlátható és könnyen kereshető.

urban:eve

Talán az egyik legismertebb magyar blogger Farkas Lívia, aki életvezetésről, időbeosztásról, otthonszépítésről ír oldalán. Ha szervezős, időbeosztós kérdésem van, az ő blogjához fordulok. Nemrég elvégeztem 30 napos rutinkiépítés nevű e-mailes tanfolyamát is, ami sokat segített, hogy utolérjem magam a háztartásban. Az viszont furcsa nekem, hogy papír alapon naptárazik, számomra az elektronikus verzió sokkal praktikusabb. De erről majd írok külön is.

Még van egy pár minimalista blog, ami olvasásra vár. Ha bővül a listám, lehet, hogy írok majd még egy hasonló bejegyzést, de egyelőre a fenti négy oldalt tudom jó szívvel ajánlani.

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!