Barion Pixel

Heti hála

Heti hála

Heti hála szimplán.

Tapasztalatom  szerint a hála nagyon fontos eleme a boldog életnek. Egészen máshogy nézek a velem történő eseményekre, ha mindezt hálával tudom tenni. Eszembe jut, hogy másnak mennyivel nehezebb helyzete van, vagy hogy én is lehetnék sokkal rosszabb körülmények között, és ekkor már az elsőre sötétnek látszó dolgok is más fényben tűnnek fel. Fontos, hogy ezt rendszeresen végiggondoljam, úgyhogy hetente leírom ide, miért vagyok hálás az adott héten, hátha másokat is inspirál.

Hálás vagyok…

…amiért pont most vagyok beteg, amikor ilyen ramaty idő van, így annyira nem hiányzik, hogy kimenjek.

…hogy nem vagyok olyan rosszul, hogy nehéz legyen felkelni az ágyból, vagy felemelni Lenkét.

…hogy Lenke nem kapta el a betegséget.

…hogy van segítségem: Anyukám tegnap is itt volt és épp az előbb hívott fel, hogy ma is be tud ugrani hozzánk.

…hogy a héten végre több recept is jól sikerült: a fasírt nem lett potyogós, a muffin megállt tojás nélkül és a quiche-t izgalmas volt megcsinálni, még ha nagyon lapos is lett szegényke. (És ígérem, érkeznek majd a receptek is.)

…hogy volt egy négynapos hétvége, amiből két napot itthon pihenhettünk Zolival. (Nekünk csak kéthetente van olyan hétvége, amikor hármasban lehetünk, és az is valahogy mindig teleszerveződik.)

…hogy a jövő hétvége megint hosszú hétvége!

…hogy Lenkének végre beindulni látszik a mozgásfejlődése és a súlya is.

…hogy annyi dolgot kapunk tesóméktól és másoktól. A héten például babamérleget, játékokat, gyerekkönyveket. És hogy Anyukám mindig elhozza ezeket nekünk.

…hogy Zoli rászánt a nagyon szűkös idejéből egész sokat és helyrehozta a régebbi bejegyzéseknél a dátumokat és a címkéket. (Láttátok? :)))

…hogy a bloggal kapcsolatban kaptam egy tök jó lehetőséget, amiről nemsokára hírt adok. 🙂

…hogy annyi ötletem van még a bloghoz, és annyi hasznos információt és eszközt találtam ahhoz, hogy még jobb legyen.

…hogy ettől a sok esőtől szép zöld lesz minden.

…hogy az egyik legjobb barátnőm hazajött látogatóba külföldről, és a jövő héten többször is találkozunk.

…hogy Lenke úgy szereti mindkét nagyiját és olyan jól eljátszik velük.

…hogy hétvégén Zoli öccséék megint valami istenit főztek és még másnapra is jutott.

Ti miért vagytok hálásak most éppen? Nagyon örülök, ha megírjátok!

Mentés

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!