Barion Pixel

Heti menüterv

Heti menüterv

Heti menüterv szimplán.

A heti szatyorban megint van spárga! És spenót, és medvehagyma is! Igazi tavaszi válogatás. 🙂 Amit holnap délig megrendelünk, az csütörtökön vagy pénteken érkezik. Én ebből állítom össze a jövő heti menütervet, de ezek szezonális, vegán, BLW-barát ételek, amiket persze máshol vásárolva is elkészíthetünk.

A heti szatyor tartalma:

mennyiség
Spenót, bio, kg 0.4 Zsámboki biokert
Sárgarépa, bio, kg 0.5 Gódor Biokertészet
Vöröshagyma, bio, kg 0.5 Rábcakapi biokert
Spárga, csomag, 500 gr 1 Kőröshegyi Béla
Medvehagyma, csokor 1 Szatyor Szelekció
Gyömbér, bio, kg 0.1 Rábcakapi biokert
Csíra, doboz 1 Vitálbiocsíra
Zeller, bio, db 1 Gódor Biokertészet
Alma, bio, Florina 0.4 Rábcakapi biokert

Mi nagyszatyrot rendelünk, amiben mindenből kétszeres mennyiség van. Ebből kalkulálom a négy adagos ételeket. Két napra főzünk két-két adagot, mert Lenke még nem eszik túl sokat, úgyhogy megosztom vele a tányéromat.

Az én jövő heti menütervem:

Spárgás-medvehagymás zabpehelyfasírt

Úgy tűnik, megvan a tökéletes zabpehelyfasírt receptje! Ma éppen répásat ettünk belőle, de szerintem apróra karikázott spárgával és medvehagymával is szuper lesz. Írom a receptet, ha lesz időm! Köretnek vagy veszünk máshol salátát (ami azért nehéz kicsit, mert a saláta elég vegyszeres tud lenni, jobb ebből biót vagy megbízható termelőit venni), vagy sütünk krumplit, de abból szintén jobb az, ami nem vegyszerezett földben nőtt. Utóbbit lehet kapni a Szatyorboltban, csak most nem válogatták be a heti szatyorba. Esetleg az is megoldás lehet, hogy nem tesszük bele a spárgát a fasírtba, hanem köretként esszük hozzá.

Spenót-pesztós tészta

Ilyet nemrég már készítettem, nagyon egyszerű. A párolt spenótot összeturmixoljuk valamilyen maggal, például dióval, kesudióval vagy mogyoróval, illetve olívaolajjal, meg egy gerezd fokhagymával. Ez a szósz kerül a főtt tésztára, amit fel lehet dobni koktélparadicsommal is. A pontos arányokat felírom majd, és csinálok egy pesztós posztot. 🙂 „B” verzióként meg lehet csinálni a spenótos quiche receptet is, amit pénteken tettem közzé.

Répa-zeller tócsni

Ez kísérleti recept lesz. Most hétvégén krumpliból csináltunk tócsnit, feldobva egy kis répával, hagymával és spárgával, az nagyon jó lett. De vajon működik-e, ha a krumplit répára cseréljük benne és hagymával és zellerrel dobjuk fel…? Szeretek veszélyesen élni, úgyhogy kipróbálom. A hétvégi tócsnit ebből a receptből kiindulva készítettem, csak vegánosítottam, meg más zöldségek kerültek bele. (Most már annyi recepttel tartozom, hogy minden nap leírhatnék egyet.) Ez is salátával vagy párolt zöldséggel lesz finom.

Ha bármelyiket kipróbáljátok, írjatok, hogy milyen lett! Jó étvágyat hozzá!

Mentés

Mentés

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!