Barion Pixel

Quiche spárgával és paradicsommal

Quiche spárgával és paradicsommal

Quiche spárgával és paradicsommal Faragó Ági

Tavasz van, itt a spárgaszezon és én nem tudok betelni vele! Bár évekig csak simán párolva ettem a spárgát és ez is teljesen boldoggá tett, mostanában kezdem felfedezni, hogy hányféleképpen tudom még felhasználni. Ez a quiche gyorsan elkészíthető, és a spárga az aszalt paradicsommal és a koktélparadicsommal isteni ízkombinációt ad.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg liszt (ez ízlés szerint lehet finomliszt vagy teljes kiőrlésű is)
  • 15 dkg margarin vagy vaj
  • 1 csomag spárga
  • Egy nagy marék aszalt paradicsom
  • 5 db koktélparadicsom (nagyobb, datolya- vagy szilvaparadicsom)
  • 2 doboz rizstejszín
  • 1 ek sörélesztőpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, oregánó ízlés szerint

Az aszalt paradicsomot vízbe áztatjuk és félretesszük. A lisztből és a margarinból egy csipet sóval és egy kevés vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Ezzel kibélelünk egy 22 centis tortaformát úgy, hogy a szélein kicsit felkunkorodjon a tészta, de csak kb. három centi magasan, mert nem lesz túl vastag a töltelékünk. A spárgát 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk és eloszlatjuk a tésztán. A koktélparadicsomot negyedekre vágjuk és szintén a tésztára szórjuk. Az aszalt paradicsomot felszeleteljük (BLW-s babáknál maradhat egyben) és megy a többi zöldség közé. A rizstejszínhez hozzáadjuk a sörélesztőt és az áttört fokhagymát, valamint a fűszereket. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel szószos állagúra hígíthatjuk. Ezzel leöntjük a zöldségeket, majd a quiche-t 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük és fél órán át sütjük.

Ezt a receptet Zizi tavaszi quiche receptje inspirálta. Ő jobban figyel arra, hogy a quiche tésztáját hogyan süti meg, én inkább a gyorsaságra törekedtem. De ha valakinek fontos, hogy a tészta omlósabb legyen, akkor kövesse az ő instrukcióit. Friss salátával érdemes fogyasztani. Húsevők tehetnek bele szalonnát vagy sonkát is, de ha a rizstejszínt helyettesítik mással, figyeljenek rá, hogy más lehet a szósz állaga. Ha hígabb lesz, egy-két tojást is bele lehet keverni.

Írjatok, ha kipróbáltátok, hogy hogy sikerült! Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Mentés

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!