Barion Pixel

Heti hála

Heti hála

Heti hála szimplán.

Megint eltelt egy hét, és megint annyi minden történt, amiért hálás lehetek. Illetve van, amire csak most jöttem rá,  hogymekkora szerencsém is van valójában. Szívből ajánlom mindenkinek a napi, heti hálaadás gyakorlását. Egy kis időt, belegondolást igényel, és rájövünk, hogy mennyi jó dolog van az életünkben. Az ember így alázatosabb, kedvesebb lesz másokkal is. Íme, hogy miért adok hálát ezen a héten.

Hálás vagyok…

…mert tavasz van. Ez most minden héten előjön, de újra meg újra tudok neki örülni. Imádom nézni, ahogy minden zöldül és sorra nyílnak a virágok. Már nagyon várok egy jó kis piknikezést, kirándulást Lenkével!

https://www.instagram.com/p/BT00JNlhw2D/?taken-by=szimplan

…hogy Lenke itt szuszog az ölemben, miközben ezt írom. Napi szinten rácsodálkozom, mekkora szerencsém van, hogy ő létezik.

…hogy úgy tűnik, nem lett semmi baja Lenkének a két nappal ezelőtti, első nagy fejkoppanásban.

…hogy ez az eset rámutatott, hogy legyek jobban jelen, figyeljek rá jobban, anélkül, hogy nagyobb baj történt volna.

…hogy mostanában esténként jól alszik Lenke és van időnk egymásra Zolival, vagy a saját teendőinkkel is foglalkozhatunk külön-külön.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/nineminutes/4503613218/

…hogy egy új felállás szerint Zoli reggel kevesebbet segít és hamarabb indul dolgozni, így este is hamarabb jön meg és vacsora előtt elviszi Lenkét sétálni. Ilyenkor van egy fél órám egyedül, nekik meg együtt. 🙂

…hogy ma átjött Anyukám segíteni, nagyot sétáltak Lenkével, míg én takarítottam, aztán meg egy csomót mosogatott, míg én szoptattam, pelenkáztam. Így most tiszta a lakás és még sütit is tudtam sütni!

…hogy Lenke olyan jóízűen eszik szinte mindent és egyelőre nem láttunk nála allergiát (talán csak a tejterméktől hasfájós, de azt alapból nem kap amúgy sem). Ma épp epret ettünk.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/plindberg/2557421793/

…hogy itt az eperszezon. 🙂 Kezdek rájönni, hogy az is segíti az embert, hogy a jelenben maradjon, hogy a zöldségeknek, gyümölcsöknek szezonja van. Sok évig lemaradtam ezekről a szezonokról, mert annyira el voltam úszva, hogy gondoltam, „majd veszek”, aztán már nem lehetett kapni. Néhány nagy kedvencem, mint például a spárga, hívta fel a figyelmemet, hogy akkor vegyem, amikor kapható, különben könnyen lemaradok.

…hogy egyre jobban kezd összeállni a fejemben, hogy mivel szeretnék foglalkozni és hogy hogyan fogom ezt megvalósítani.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/charlotte90t/8437484533/

…hogy annyi hasznos és izgalmas dolgot olvashatok, tanulhatok ezzel kapcsolatban.

…hogy a héten újra nyitottunk a világ felé Lenkével, eljutottunk a családi énekkarra. Bár elég nyűgös volt, amikor ott voltunk, ez egyáltalán nem nyomta rá a bélyegét a napra, sőt: kifejezetten jót aludt aznap délután.

…hogy Lenke a napokban (egyébként pont, miután koppant a feje… :)) újra elkezdett pápázni és tegnap Zoli hazaérkezésekor mondta, hogy „aba”. <3

…a délutánok azon részéért, amikor a földön ülve olvasok, Lenke pedig rajtam mászókázik.

Ti a héten miért érzitek magatokat hálásnak?

Mentés

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!