Barion Pixel

Heti hála

Heti hála

Heti hála szimplán.

Egy ideje rendszeresen nekiülök és összeírom, hogy mi mindenért lehetek hálás. Ez a szokás nekem nem új, gyógyítóként is egy fontos momentum volt az életünkben a hála. Emlékszem, amikor először hallottam erről, egészen feldobott a gondolat. Reggelente hálát adtam az életemért, a családom egészségéért, a vezetékes vízért a lakásunkban, a napsütésért… Rájöttem, hogy semmi sem adott az életünkben, tekinthetünk mindenre ajándékként. Az ételért, amit megeszünk, a levegőért, amit belélegzünk. Amit itt felsorolok, az ezen az alapvető hálán felüli, heti hála. 🙂

Hálás vagyok…

…hogy rájöttünk, Lenke milyen jól alszik hason. Így végre van tényleges szabadidőm, nem olyan, amikor bármelyik pillanatban ugrani kell. Most is alszik. 🙂 Egész más így írni. 🙂

…hogy a héten annyi izgalmas olvasnivalót találtam.

…hogy lassan itt a nyár, végre igazi május van. Hálás vagyok, hogy nyitva lehetnek az ablakok egész nap.

…hogy jövő hétvégén elutazunk! Hálás vagyok, hogy megtehetünk ilyesmit.

…hogy Lenke pár napja felállt! Most kezdett kúszni három hete, de úgy tűnik, nagyon beindult a mozgásfejlődése.

…hogy a hétvégére egy piknikezést terveztünk egy barátnővel és a kislányával. Végre, végre, szabadtér, jó levegő!

…hogy tegnap tudtam Skype-on beszélni a pszichológussal, akihez a szülés előtt jártam és egy óra után úgy éreztem magam, mint aki több alkalomnyi terápián ment keresztül. Hálás vagyok neki, hogy ezen végigvitt, azért, hogy el lehet érni Skype-on is, Zolinak, hogy addig vigyázott Lenkére, és Lenkének, hogy türelmes volt.

…hogy lassan kezdem úgy érezni, van időm a háztartásra, kezd kicsit szervezettebb lenni az életem (bár minden nap teljesen máshogy néz ki).

…hogy ha hiányzik néhány babaruha, akkor nem kell vennem, mert van, aki ad kölcsön.

…persze azért is, hogy Lenkével tölthetem a mindennapjaimat. Hihetetlenül kedves kis lény, és öröm nézni, ahogyan fejlődik és rácsodálkozik a világra. De azért is hálás vagyok, hogy Zoli a párom. Ezeket minden alkalommal leírhatnám, és talán le is kellene, mert valószínűleg az a legfontosabb, hogy a minden nap jelen levő dolgokért tudjunk hálásak lenni.

…hogy Zoli gyerekeivel ilyen jól ki tudunk jönni.

…hogy míg ezt írom, Lenke alszik, Anyukám pedig a konyhában segít. Azért ez elég luxus, nem? 🙂

Ti miért adtok hálát ma?

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!