Barion Pixel

Vegán besamel

Vegán besamel

Vegán besamel szimplán.

Ismét egy annyira egyszerű recept, hogy talán le sem kell írni. Mégis megteszem, mert úgy sejtem, mostantól gyakran fogom készíteni és nem akarok állandóan külső oldalakra hivatkozni azzal, hogy „csak ezt és ezt cseréld ki benne”. És az interneten rákeresve nem ad ki semmit arra, hogy „vegán besamel”. Úgyhogy alább találjátok a besamel-mártás vegán megfelelőjének receptjét.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/7394371@N06/778229517/

Hozzávalók:

(pl. egy négy adagos lasagnéhez)

  • 5 dkg (bio) margarin
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dl növényi tej (nekem teljesen jól működött kókusztejporból készült tejjel is)
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • 3 csipet szerecsendió

A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve pirítjuk egy percig. Sót, borsot, szerecsendiót adunk hozzá, majd felengedjük a forró növényi tejjel. Ezután folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, míg besűrűsödik.

Zöldséges lasagnébe kerülhet plusz rétegként, de készíthetünk vele mindenféle csőben sült zöldséget és rakottas ételt is.

Jó étvágyat hozzá!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!