Barion Pixel

Heti menüterv

Heti menüterv

Heti menüterv szimplán.

Kedden délig lehet rendelni a Szatyorból. Mielőtt megrendelem, mindig végiggondolom, mit tudok majd főzni heti válogatásuk, a szatyor tartalmából. Lenkének továbbra is vegán, BLW-s ételeket adunk, amiknél fontos, hogy egyszerűen és gyorsan elkészüljenek. Mivel ezek másoknak is fontos szempontok lehetnek, minden héten megosztom a heti menütervemet. Ha nem is a Szatyorból rendelsz, ez a menü szezonális alapanyagokból készül, és tejtermék, hús hozzáadására is tartalmaz ötleteket.

A heti kisszatyor tartalma:

mennyiség
Újhagyma 1 Széles Bence
Piros krumpli, bio kg 0.5 Gódor Biokertészet
Saláta, bio db 1 Zsámboki Biokertészet
Spárga, csomag 500 gr 1 Kőröshegyi Béla
Fűszermix (petrezselyem, kakukkfű, menta) 1 Széles Bence
Karalábé, bi, db 1 Zsámboki Biokertészet
Citrom, bio, db 1 Rábcakapi biokert
Eper, kg 0.5 Nemmindennapi zöldséges

A nagyszatyorban mindenből kétszeres mennyiség van, én abból tervezem a heti menünket. Mi csak kétnaponta főzünk, így egy ételből négy adagot készítünk. Csütörtökön vagy pénteken vehető át a keddig megrendelt szatyor, így a hétvégétől lehet számolni ezekkel a receptekkel.

Quiche spárgával és paradicsommal

A hétvégét ezzel a tavaszi zöldséges pitével indítjuk. Mivel az állagával még nem vagyok elégedett, meg fogom próbálni csicseriborsólisztből készíteni az öntetet hozzá. A szatyorban most lesznek friss fűszerek is, így egy kis kakukkfűvel tervezem feldobni, egyébként pedig szokás szerint friss salátát készítek hozzá. Vegetáriánusok az öntetet készíthetik a recept alján linkelt Zizi-féle verziót is, a húsevők pedig sonkát, szalonnát is darabolhatnak bele.

Krumplis palacsinta újhagymás diószósszal

Legutóbb nagyon ízlett a krumplis palacsinta, Lenke pedig csak úgy falta, úgyhogy ezt most megismételjük, és a tésztájába keverünk a friss petrezselyemből is. A szószt Zolival együtt gondoltuk ki hozzá Apukám receptje alapján: 10 dkg diót száraz serpenyőben megpirítunk, ledarálunk, majd összekeverünk 2 dl rizstejszínnel. Az újhagymát kevés olajon pirítjuk egy rövid ideig, majd ráöntjük a diószószt és egy kicsit összemelegítjük. Vegetáriánusok a rizstejszín helyett használhatnak tejfölt, de akkor keverjenek hozzá két kávéskanál lisztet. Húsevőknek ajánlom a pulyka elkészítését Apukám fentebb linkelt receptjéből.

Töltött karalábé

Idén először látok karalábét a szatyorban. Leginkább nyersen szeretem elrágcsálni, mindenféle szószokba mártogatni, de most valahogy kevesebb a „sütnivaló” a szatyor tartalmában, így a karalábét is felhasználjuk egy főételhez. Ez a töltött karalábé recept szimpatikus, csak tejföl helyett rizstejszínt, sajt helyett sörélesztőpelyhet fogok használni, hogy vegán legyen. Sőt, szerintem rizs helyett is inkább kölest vagy bulgurt főzök hozzá. Vegetáriánusok készíthetik az eredeti receptet, húsevők pedig helyettesíthetik a gombát darált hússal.

Jó étvágyat és szép hetet kívánok!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!