Barion Pixel

Gnocchi és krumplilángos

Gnocchi és krumplilángos

Gnocchi és krumplilángos 560 315 szimplán.

Megint egy szuperegyszerű, vegán alaprecept következik, amit annak kapcsán fedeztem fel, hogy a szatyorban szinte mindig van krumpli, és túl kellett lépnem a rakott és a sült krumplin, meg a krumplipürén. Sokáig nem voltam oda a krumpliért, de most kezdem új oldalait megismerni. Most tehát jöjjön egy gyorsan elkészíthető krumplis alaptészta, amiből kinyújtva, kisütve lángos, megfőzve gnocchi készülhet.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/kstenqnen/391156743/

Gnocchi

Hozzávalók:

(4 adaghoz)

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg (finom)liszt
  • 2 ek kókuszolaj
  • só ízlés szerint

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd a kókuszolajat hozzáadva krumplinyomóval áttörjük. Ha kicsit kihűlt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztából tenyérnyi adagokat lecsippentünk, ujjnyi vastag hengereket formázunk belőle, amiket két centis darabokra vágunk, és forró vízben kifőzzük. Erre elvileg egy perc elég, amikor feljön a gnocchi a víz színére, már ki is lehet venni.

Pesztóval vagy „sajtszósszal” tálaljuk. A gnocchi tésztájába keverhetünk zöldfűszereket, spenótot, paradicsomot, fokhagymát is, így tehetjük izgalmasabbá.

Krumplilángos

(avagy krumplis palacsinta)

Hozzávalók:

(4 adaghoz)

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg (finom)liszt
  • 2 ek kókuszolaj
  • só ízlés szerint

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd a kókuszolajat hozzáadva krumplinyomóval áttörjük. Ha kicsit kihűlt, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztából tenyérnyi adagokat kiveszünk és néhány milliméter vastagságúra nyújtjuk ki lisztezett deszkán, nagyjából serpenyő nagyságúra. Forró olajban kisütjük.

Vegánoknak szintén pesztóval vagy „sajtszósszal” ajánlom, vegetáriánusok ehetik tejföllel, sajttal is. Szintén keverhetünk a tésztájába fokhagymát, zöldfűszert, vagy bármilyen zöldséget, ami nem áztatja el.

Jó étvágyat kívánok hozzájuk!

Mentés

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!