Barion Pixel

Vegán spenótos lasagne


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/themes/movedo/includes/grve-header-functions.php on line 322

Vegán spenótos lasagne


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/themes/movedo/includes/grve-blog-functions.php on line 1136

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/themes/movedo/includes/grve-blog-functions.php on line 1137

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/themes/movedo/includes/grve-blog-functions.php on line 1138
Vegán spenótos lasagne szimplán.

A lasagne egy új kedvencem, idén sütöttem először, de rájöttem, hogy ebben is rengeteg lehetőség van, sokféleképpen el lehet készíteni. Most egy spenótos (vagy mángoldos), vegán verziót írok le, amit egy vegetáriánus recept alapján gondoltam ki.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/7394371@N06/778229517/

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 6 közepes paradicsom
  • 50 dkg száraz, durum lasagne tészta (vagy lehet frissen is csinálni, de ez nem vegán verzió)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

A vegán besamel mártáshoz:

 

  • 5 dkg (bio) margarin
  • 5 dkg finomliszt
  • 5 dl növényi tej
  • szerecsendió

 

A vegán kesudiós “sajtszószhoz”:

  • 1 bögre kesudió (nem pörkölt, nem sózott)
  • 1  citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely

A spenótot megmossuk, felaprítjuk, és kevés olívaolajon a két gerezd áttört fokhagymával és sóval megpároljuk, míg összeesik. Elkészítjük a besamelt, a paradicsomot pedig felkarikázzuk. A tepsi aljára egy adag tésztát rétegezünk, majd arra besamel mártást, majd paradicsomkarikákat, arra spenótot, majd újabb tésztaréteg következik. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerül, arra paradicsom, arra pedig a kesudiós “sajtszósz”. (Akinek bonyolultnak tűnik a “sajtszósz” elkészítése, az biztosan talál növényi sajtot is bioboltban, de én azzal még nem próbáltam.) Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük lefedve, majd levesszük a tetőt/fóliát a tetején a “sajtot” pár perc alatt megpirítjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!