Barion Pixel

Faragó Ági vagyok,


Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó és AnaLog konzultáns

Fő célom az anya-gyermek kapcsolódás elősegítése.

Mindezt a megfelelő nyugodt közeg megteremtésével és a gyermekünkre való hangolódás képességével érjük el. Ehhez szükség van önismeretre, a gyermekkori mintáink feldolgozására, a női oldalunk használatára, és néhány hasznos eszközre is.

Ezzel foglalkozom – alább arról szeretnék mesélni Neked, hogyan találtam rá erre az útra.

Fotó: Cristina Panicali

Régóta vonzódom a segítői hivatáshoz. Igazából szinte máshoz sem vonzódtam egész életemben onnantól kezdve, hogy az oviban mesét olvastam a többieknek. Persze voltak terveim, hogy majd gazdag leszek 🙂 – így kötöttem ki a közgazdászi pályán, egy bankban. Ott is azt választottam, hogy emberekkel foglalkozom majd, nagyvállalati kapcsolattartó leszek. Azt gondoltam, hogy ott majd az emberek problémáit segítek megoldani – de persze ez egy értékesítési pozíció volt, tehát nem kizárólag erről volt szó. 

Bár itt rengeteget tanultam az üzleti világról és nagyon szerettem a kollégáimat, főnökeimet, egyre jobban zavart, hogy arra használom az időmet, energiámat és tudásomat, hogy a bank bevételét gyarapítsam. Így innen egy nagy váltással főállású gyógyító lettem egy japán energetikai gyógymódot tanító közösségben. Úgy éreztem, ez a leghasznosabb, amit tehetek. 

Csak azzal nem számoltam, hogy nem csak hasznos munkát kell végeznem, hanem olyat is, amit szeretek. Így leszek igazán kitartó, így tudom teljes erőbedobással végezni a munkámat, így tudok túllendülni a nehézségeken, csalódásokon. Ebből a helyzetből kislányom, Lenke érkezése mozdított ki 2016-ban. Nélküle nem biztos, hogy beláttam volna, hogy ez a nemes és szép munka nem nekem való. De a “szülési szabadságom” alatt, kellő távolságból már láttam, hogy nem ez lesz az én utam.

Egyszerűbb gyermekkor

Viszont már Lenke pár hónapos korában is éreztem, hogy szeretnék valami intellektuális munkát csinálni. Nagyon hiányzott, hogy az eszemet azon túl is használjam, hogy kiszámolom, mikor lesz újra álmos, vagy mennyi a heti súlygyarapodása… (Sőt, kiderült, hogy minél kevesebbet gondolkodom a kislányommal kapcsolatban, annál könnyebben megy minden.) 

Elkezdtem keresni, hogy mi az, amit akkor is szívesen csinálnék, ha nem lenne belőle semmi bevételem. Rájöttem, hogy imádok írni és a minimalizmus évek óta érdekel. Bár nem kötelező tartozéka a spiritualitás, sok olyan dolgot promotál, ami egy jobb világ felé visz minket: elégedj meg kevesebbel, ne rohanj, ne aprózd szét a figyelmed, óvd a környezetet, és ebben a megtalált csendben kezdj el befelé figyelni, hogy mi a fontos számodra. Azt gondoltam, erről a témáról szívesen írnék, így született meg a szimplán. blog.

Az Egyszerűbb gyermekkor útjára pár hónappal később találtam rá, László Zsuzsi Egyszerűbb gyermekkor workshopján. Zsuzsi arról mesélt, hogy egy szülőcsoportban minden találkozó alkalmával kitalál egy változást minden résztvevő, amellyel egyszerűsíteni szeretne a saját vagy családja életén. Elmesélte, hogy ilyenkor ő is mindig vállal valamit, így minden egyes csoport minden egyes alkalmával a saját élete is egyre egyszerűbb lesz. Emlékszem az érzésre, ami elöntött: “én is ilyen munkát akarok!” 🙂

Először is létrehoztam az Egyszerűbb gyermekkor – tapasztalatok facebook csoportot, amiben a kíváncsiság hajtott: jó, jó, hogy létezik ez a könyv, de ki hogyan ülteti át a gyakorlaba? Később persze kiderült, hogy az Egyszerűbb gyermekkor szülőcsoportok is éppen erről szólnak.

Miután elvégeztem a képzést Kim John Payne-nél, elindítottam első csoportjaimat ismerős édesanyáknak, majd egyre tágabb körben hirdetve. Közben megtalált a lehetőség, hogy online kurzusokban is részt vegyek, majd saját tanfolyamokat is kidolgozzak – köszönet a lehetőségért és a biztatásért Cserta Szandrának, aki sokáig helyet is adott online tanfolyamaimnak saját oktatási felületén. Egyéni tanácsadást is indítottam, részben online, részben a családok otthonában, a gyerekek játékai közt közösen rendet téve.

Önismeret

Szülőcsoportjaim során, édesanyákkal beszélgetve azt vettem észre, hogy nagyon fontos nekik még a türelem és a kapcsolatok témája is – ezek inkább önismereti kérdések. Mivel akkor már majdnem 15 éve jártam a saját önismereti utamat, úgy éreztem, tudnék ebben segíteni, csak szükségem lenne ehhez megfelelő keretekre. Így lettem life coach és AnaLog konzultáns – utóbbi a leghatékonyabb önismereti módszer, amivel eddig találkoztam. A jelen élet konfliktusaiból kiindulva tudjuk feloldani gyerekkori mintáinkat – anyaként hihetetlenül hasznosnak találom ezt.

Női minőség

Az utóbbi években a női minőséggel, a ciklustudatossággal foglalkozom sokat, Loós Balázs AnaLog-os tanításaira, a kínai filozófia Öt Elem tanára és Kate Northrup ciklikussággal kapcsolatos gondolataira alapozva. Úgy érzem, ez a kulcs ahhoz, hogy olyan türelmes, befogadó, elfogadó anyákká váljunk, akik sokan lenni szeretnénk. Mindezek mellett elvégeztem a Kapcsolódó Nevelés szakembereknek tanfolyamot, mert úgy gondolom, e módszer eszközeiről minden anyának érdemes lenne tudnia, és szerettem volna alapszinten bemutatni őket a munkám során.

Jelenleg női kör vezetőnek tanulok – egy képzést már elvégeztem, egy folyamatban van -, mert egyre inkább tapasztalom, hogy amikor nők összegyűlnek és nyugodt környezetben meg tudnak nyílni egymás felé, akkor bármilyen “okos ember” különösebb beavatkozása nélkül is csodák tudnak történni, egymást támogatják a bölcsességükkel, a tapasztalataikkal, és sokszor ez több, mint amit én tanácsadóként vagy csoportvezetőként adni tudok.

Szívügyem, hogy a gyerekek kapcsolódással teli gyerekkort élhessenek meg, amelynek kulcsát abban látom, hogy az édesanyák élvezzék az anyaságot, bűntudat nélkül töltődjenek és erősítsék női oldalukat. Ebben próbálok segíteni minden eddig általam megismert eszközzel.

Remélem, hogy valamilyen formában találkozunk! Ha kérdésed van, írj nekem az agi-kukac-szimplan-pont-hu e-mail címre.

Elfogadás

Mindenki felé próbálok a tőlem telhető maximális elfogadással, ítélkezés-mentességgel fordulni. Megértem, hogy szülőnek lenni nem könnyű, és mindannyian hibázunk.

Önismeret

Több, mint 15 éves önismereti út áll mögöttem, de most is folyamatosan dolgozom önmagamon. Saját tapasztalataimmal, illetve az AnaLog módszerrel tudok segíteni a hozzám fordulóknak.

Szakmai felkészültség

Amint láthatod, folyamatosan képzem magam. Minden egyes megtartott szülőcsoport alkalom, workshop, beszélgetés újabb és újabb ötleteket, tapasztalatokat ad, amelyeket közvetíteni tudok a hozzám forduló szülők közt.

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!