Barion Pixel

Lassítás a családban workshop

Szülőként gyakran tapasztaljuk a saját bőrünkön, hogy mit is jelent a „rohanó világ” kifejezés. Úgy érezhetjük, hogy az egész életünk egy rohanás, egyik programról a másikra sietünk a gyerekekkel, mindenhonnan elkésünk, folyamatos időzavarban vagyunk, az estéink is stresszesek, mert az altatással is folyton megcsúszunk. Mire a gyerekeket ágyba dugtuk, mi is már csak pihegünk, nem tudunk a párunkkal sem értelmes beszélgetéseket folytatni.
 
Ismerős ez a helyzet? Hogyan változtathatnánk rajta? Az Egyszerűbb gyermekkor az életünk több területén ad gyakorlati ötleteket ahhoz, hogy a gyerekeink életéből eltávolítsuk a felesleges, terhelő ingereket, és támogassuk a családi kapcsolódást és a szabad játékot. A módszer négy fő pillére közül kettő foglalkozik az idpvel: a ritmus és az időrend. Előbbivel több kiszámíthatóságot vihetünk az életünkbe, amely megnyugtatja a gyerekeket (és a szülőket is!). Az időrend területén pedig azzal foglalkozunk, hogyan oszthatjuk be úgy gyermekeink idejét, hogy jusson idő pihenésre, játékra, hogyan ellensúlyozhatjuk a megterhelőbb programokat.
 
Ha tudatosan elkezdünk foglalkozni ezzel a két témával, meglepve tapasztalhatjuk, milyen erős hatással vannak gyermekeinkre. A ritmus a módszer atyja, Kim John Payne szerint is az Egyszerűbb gyermekkor magvát adja. Néhány könnyen bevezethető, apró változással is kiszámíthatóbbá tehetjük gyermekeink napjait, amitől ők kiegyensúlyozottabbá és együttműködőbbé válnak. A kiegyensúlyozottabb időrend pedig nekünk szülőknek is megkönnyíti a tervezést, ugyanakkor segít abban, hogy gyermekeinknek olyan tevékenységekre is jusson idejük, amelyek csökkentik a szorongást és olyan fontos készségeket fejlesztenek, mint a szociális érzék vagy a kreativitás.
 
Ha úgy érzed, családodra ráférne a lassítás, csatlakozz hozzánk ezen a workshopon! A workshop három órás lesz, egy szünettel. Ára 4500 Ft/fő. Ezen az alkalmon nem gyerekekkel együtt dolgozunk, de a gyerkőc megvárhat a HelloAnyu kávézó részében egy felnőttel, ahol sok játékot talál. És természetesen kicsik szoptatása megoldható a szüneten kívül is.
 
Szeretettel várlak!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!