Barion Pixel

Egyszerűbb gyermekkor

Érezted már úgy, hogy túl sok mindaz, ami elér? A programok, kötelezettségek, ahová időre kell rohanni. A rendetlenség, a „nincs egy rongyom se”-effektus a teli gardrób előtt, a tárgyak halmozódó kupacai mindenütt. A kiszámíthatatlanság, hogy még az utolsó percben is változik a programod és mindent újra kell gondolni. A rengeteg információ, hirdetések, fél füllel meghallott beszélgetések, az óriásplakátok, a feliratok, a hírek, a márkajelzések.

Szerintem sokan éreztünk már így felnőttként.

És most képzeld el, a gyerekeid hogy érzik magukat egy ilyen világban. Hiszen a maguk szintjén ők is találkoznak mindezzel: a túl kevés szabadidő, a túl sok tárgy, a kiszámíthatatlanság és a túl sok információ terheivel. Ők még védtelenek mindezzel szemben. Illetve természetes lelki védekezőrendszerük a túl sok inger okozta feszültséget rögtön kiadja magából, ami így viselkedési problémákban, nehezen kezelhető időszakokban nyilvánul meg.

Ha szeretnéd tehermentesíteni gyermekeidet, akkor a fenti négy terület egyszerűsítésébe érdemes belefogni. Erről szól az Egyszerűbb gyermekkor című könyv, én pedig a könyv ötleteinek gyakorlati megvalósításában, saját életünkre alkalmazásában segítek. Családi életünk egyszerűsítésével nemcsak gyermekeink túlterheltségét szüntetjük meg, hanem segítünk nekik abban, hogy valódi gyermekkort élhessenek meg, és saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Megadjuk nekik a lehetőséget, hogy önmaguk legyenek.

Szülőcsoportjaim és online szülőcsoportom végigvezetnek az Egyszerűbb gyermekkor teljes tematikáján, míg a workshopok egy-egy résztémát járnak körbe alaposabban. A hozzám forduló szülőket egyéni tanácsadással és önismereti munkával is segítem, erről a Szolgáltatások menüpont alatt olvashatsz bővebben. Ha érdekel, hogy milyen programokat tervezek, iratkozz fel a hírlevelemre (havonta általában egy levelet küldök) és kövess a facebookon. Kérésre előadásokat is szívesen tartok ebben a témában – iskolákban, szülői közösségekben, cégeknél. Ha a szívesen dolgoznál velem vagy kérdésed van, írj nekem!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!