Barion Pixel

Faragó Ági vagyok,

Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó.

Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó vagyok. De mit is jelent ez valójában? Mi az, amihez értek, és miben segíthetek Neked? És egyáltalán hogy kerültem ide? Az alábbiakban ennek történetét olvashatod.

Régóta vonzódom a segítői hivatáshoz. Igazából szinte máshoz sem vonzódtam egész életemben onnantól kezdve, hogy az oviban mesét olvastam a többieknek. Persze voltak terveim, hogy majd gazdag leszek 🙂 – így kötöttem ki a közgazdászi pályán, egy bankban. Ott is azt választottam, hogy emberekkel foglalkozom majd, nagyvállalati kapcsolattartó leszek. Azt képzeltem, hogy ott majd az emberek problémáit segítek megoldani – de persze ez egy értékesítési pozíció volt, tehát igazából csak addig várták tőlem, hogy megoldjam az ügyfelek problémáit, amíg a bank érdeke is úgy kívánta. Bár itt rengeteget tanultam az üzleti világról, egyre jobban zavart, hogy arra használom az időmet, energiámat és tudásomat, hogy a bank bevételét gyarapítsam. Így innen egy nagy váltással főállású gyógyító lettem egy japán energetikai gyógymódot tanító közösségben. Úgy éreztem, ez a leghasznosabb, amit tehetek. Csak azzal nem számoltam, hogy nem csak hasznos munkát kell végeznem, hanem olyat is, amit szeretek. Így leszek igazán kitartó, így tudom teljes erőbedobással végezni a munkámat, így tudok túllendülni a nehézségeken, csalódásokon. Ebből a helyzetből kislányom érkezése “mentett meg”, különben nem biztos, hogy beláttam volna, hogy ez a nemes és szép munka nem nekem való. De a “szülési szabadságom” alatt, kellő távolságból már láttam, hogy nem ez lesz az én utam.

Viszont már a kislányom pár hónapos korában is éreztem, hogy szeretnék valami intellektuális munkát csinálni. Nagyon hiányzott, hogy az eszemet azon túl is használjam, hogy kiszámolom, mikor lesz újra álmos, vagy mennyi a heti súlygyarapodása… (Sőt, kiderült, hogy minél kevesebbet gondolkodom a kislányommal kapcsolatban, annál könnyebben megy minden.) Elkezdtem keresni, hogy mi az, amit akkor is szívesen csinálnék, ha nem lenne belőle semmi bevételem. Rájöttem, hogy imádok írni és a minimalizmus évek óta érdekel. Bár nem kötelező tartozéka a spiritualitás, sok olyan dolgot promotál, ami egy jobb világ felé visz minket: elégedj meg kevesebbel, ne rohanj, ne aprózd szét a figyelmed, óvd a környezetet, és ebben a megtalált csendben kezdj el befelé figyelni, hogy mi a fontos számodra. Azt gondoltam, erről a témáról szívesen írnék, így született meg ez a blog.

Az Egyszerűbb gyermekkorral először egy könyvesboltban találkoztam, még a kislányom születése előtt. Megjegyeztem, hogy ezt a könyvet majd mindenképp elolvasom, de ráérek még vele, hiszen ez nagyobb gyerekes szülőknek való nevelési könyv. Végül még Lenke egyéves kora előtt elolvastam, és nagyon örülök, hogy megtettem, mert rengeteg dolgot alkalmazok a saját életünkben a könyv elvei közül azóta is. A második találkozásunk éppen egy Egyszerűbb gyermekkor szülőcsoport nyitó előadásán történt. Az előadó arról mesélt, hogy egy szülőcsoportban minden találkozó alkalmával kitalál egy változást minden résztvevő, amellyel egyszerűsíteni szeretne a saját vagy családja életén. Elmesélte, hogy ilyenkor ő is mindig vállal valamit, így minden egyes csoport minden egyes alkalmával a saját élete is egyre egyszerűbb. Emlékszem az érzésre, ami elöntött: “én is ilyen munkát akarok!” 🙂

Utánanéztem és rájöttem, hogy nem is elérhetetlen számomra elvégezni az Egyszerűbb gyermekkor tanácsadói képzést. Közben a könyvet is elolvastam, folyamatosan rácsodálkozva, hogy mennyi mélység van ebben a témában, mennyivel többről is szól, mint egy minimalista gyermekkorról. Valójában egy gyereknevelési könyv ez: abban segít, hogy hogyan teremthetünk békésebb közeget gyermekeink számára, amelyben önmaguk lehetnek és a saját tempójukban fejlődhetnek. Közben azért felmerültek bennem kételyek is, hogy mi történik, ha elvégzem ezt a képzést és mégsem nekem való. Végül egy bölcs barátnőmet hívtam segítségül, akivel kibogoztuk, hogy az eredeti vágyam erre az útra szívből jött, míg az aggályaim az elmémből, félelemből fakadtak. Ekkor már nem volt kérdés, elküldtem a jelentkezést és befizettem a tanfolyam díját.

Másnap elkezdtek a pozitív dolgok özönleni az életembe: először a kurzus anyagát kaptam meg, ami hihetetlen izgalmas volt, majd egy régi ellenséges viszony oldódott meg szinte magától (a másik fél nyitott felém, hogy ássuk el a csatabárdot), illetve megkeresett Cserta Szandra, aki otthonszervezési tanácsadó, és akivel azóta is együtt dolgozunk. A területeink jól kiegészítik egymást, ő teljes munkaidőben foglalkozik a vállalkozásával, így nagyon sokszor inspirál engem is, saját projektjeiben pedig rengeteg lehetőséget kaptam tőle a megjelenésre. (Többek között az ő online oktatási felületén indítottam el első mini-kurzusomat is.) És itt még nem állt meg a szerencsém: kiderült, hogy a Messzelátó Egyesület 2018-ra minimalista fesztivált szervez, ahol előadást tarthatok, sőt, az esemény egyik felvezető beszélgetését is én tarthattam meg januárban. Egy slow parenting rendezvényen véletlenül egy rádióriporter mellé ültem le, aki az előadás végén hozzám fordult, hogy interjút készítsen velem, mint “az utca emberével”. A kapcsolatot azóta is tartjuk. Rengeteg szerencsés véletlen egyengeti az utamat, és úgy érzem, ez azt jelenti, hogy jó helyen vagyok. Nagyon hálás vagyok ezért.

Amióta elkezdtem szülőcsoportokat tartani, már belülről is érzem, hogy ez az én utam. Minden alkalom után fáradt vagyok, de ugyanakkor lelkes és boldog, mert úgy érzem, a munkám valódi értéket teremt a hozzám fordulók életében. Még ha nehéz is egy kisgyerek mellett dolgozni, számomra megéri, mert ez a munka valódi feltöltődést ad a számomra.

Ha hozzám fordulsz, minden eddig összegyűjtött tapasztalatomat, képességemet igyekszem felhasználni, hogy segítsek Neked: a bankban tanult szervezőkészségemet, gyógyítóként fejlesztett türelmemet és elfogadásomat és az Egyszerűbb gyermekkor képzésen megismert tudást, amiket azóta is folyamatosan bővítek. Szívügyem, hogy az Egyszerűbb gyermekkor koncepciója minél több családhoz eljusson, hiszen olyan területeken is segíthet nekünk és gyermekeinknek, amelyekre először nem is gondolnánk. Remélem, hogy Neked is valódi változást hozhat az életedbe.

Ha kérdésed van, keress az agi-kukac-szimplan.hu e-mail címen, vagy a facebookon keresztül!


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/plugins/movedo-extension/shortcodes/movedo_icon_box.php on line 181

Elfogadás

Mindenki felé próbálok a tőlem telhető maximális elfogadással, ítélkezés-mentességgel fordulni. Megértem, hogy szülőnek lenni nem könnyű, és mindannyian hibázunk.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/plugins/movedo-extension/shortcodes/movedo_icon_box.php on line 181

Önismeret

Lassan 15 éves önismereti út áll mögöttem, de most is folyamatosan dolgozom önmagamon. Ezen a területen abban tudok másoknak is segíteni, amivel már van saját tapasztalatom.


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/szimplan/public_html/wp-content/plugins/movedo-extension/shortcodes/movedo_icon_box.php on line 181

Szakmai felkészültség

Egyszerűbb gyermekkor tanácsadóként is folyamatosan képzem magam. Minden egyes megtartott szülőcsoport alkalom, workshop, beszélgetés újabb és újabb ötleteket, tapasztalatokat ad, amelyeket közvetíteni tudok a hozzám forduló szülők közt.

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!