Barion Pixel

Szimplán Anya csoport

Tudatos anyaként a mai világban nehéz feladatot vállaltunk. A külvilág jelentette rengeteg felesleges inger, elvárás, kihívás közepette próbálunk otthont teremteni, a nyugalom szigetét gyermekeink számára. Szeretnénk jelen lenni mellettük, tudatosan megélni velük a gyermekkorukat, kielégíteni érzelmi igényeiket, mindig türelmesnek lenni, kapcsolódni. Röviden szólva: jó anyának lenni. Mindezt úgy, hogy közben egyszerre több ember feladatait végezzük, ráadásul ezer irányból zúdulnak ránk a „jó tanácsok”, amiket sokszor leginkább újabb elvárásként tudunk csak értelmezni.

Ha szeretnél ebből a körből kilépni, ha szeretnél tudatos és nyugodt, kapcsolódó hétköznapokat a családod számára, olyan új szokásokat beépíteni a mindennapjaidba, amelyek segítenek jelen lenni a gyermekeiddel, akkor a Szimplán Anya csoport a Te számodra készült. Célom, hogy a csoport minden tagja azt érezze napról napra, hétről hétre, hogy jó anyának lenni.

Ahogy szülőcsoportjaim, a Szimplán Anya csoport is egy gyakorlat-orientált közös munka. Nem tanfolyam, mivel a hangsúly egyrészt azon van, hogy az elméleti alapok megismerése (vagy átismétlése) után gyakorlati változást hozz az életedbe, másrészt azon, hogy a közös munka során kialakul egy támogató közeg, amelyben hasonló gondolkodású anyák segítik egymást. Folyamatosan tudatosítjuk, éljük azokat az elveket, amelyeket a hétköznapjainkban alkalmazni szeretnénk, és tapasztalatainkkal segítjük egymást, támogatjuk egymást az elhatározásainkban.


Amiben a Szimplán Anya csoport segít Neked:

 • A Szimplán Anya csoport egy olyan online közösség, amelyben hónapról hónapra a tudatos anyaság legfontosabb témáival foglalkozunk: megismerjük az elméleti hátteret, majd ez alapján új szokásokat építünk be a hétköznapjainkba. A csoportban az anyák megoszthatják tapasztalataikat, egymást is támogathatják, illetve velem is folyamatos a kommunikáció.

  A csoportot úgy építettem fel, hogy anyák számára könnyen fogyasztható legyen a tartalom: rövid videókban kapod az elméletet, míg kérdezni, együtt dolgozni a zárt facebook csoportban is lehet – így akkor foglalkozol a csoporttal, amikor éppen van rá egy kis időd.

  A csoportban feldolgozott témák abban segítenek Téged, hogy egyre nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb anya légy. Egyre kevesebbet fogsz aggódni amiatt, hogy jó anya vagy-e, hogy mit gondolnak Rólad és a családodról mások, és az innen felszabaduló energiát a gyerekeidre fordíthatod. Célunk, hogy élvezd az anyaságot, amit a gyermekeid is meg fognak érezni.

  Havi témáink közt az Egyszerűbb gyermekkor öt alapvető területe mellett ott az önismeret, a pihenés, a kapcsolatok, életünk gyakorlati szervezése, a ciklikusság, női minőség alkalmazása anyaként, a Kapcsolódó Nevelés eszközeinek alapszintű megismerése és gyakorlása.

 • A csoport egy online közösség, amelybe évente néhány alkalommal nyílik meg a jelentkezés. Minden hónapban egy adott téma köré szerveződik a közös munkánk, amely a rövid elméleti háttér megismerése után arra fókuszál, hogy új szokásokat építsünk az életünkbe, megváltoztassuk a hétköznapjainkat.

  1. hét - Elmélet

  Minden hónap elején kapsz egy körülbelül 25 perces videós anyagot, amelyben összefoglalom az adott hónap témájának elméleti hátterét. Az első hét ennek a feldolgozásáról szól. A hét végén, pénteken élő videós beszélgetésen válaszolok a kérdéseitekre, amelyeket a hét során írásban elküldtök nekem. A beszélgetésről felvétel is készül, melyet később elérsz az oktatási felületen.

  2. hét - Gyakorlat

  Az elméleti alapok megismerése után jöhet a gyakorlati megvalósítás: minden hónap második hetén egy online találkozó keretében együtt is kidolgozhatjuk, hogyan építesz be valami újat az életedbe, illetve a facebook csoportban is kérhetsz támogatást az ötletedhez. Ezen a héten kapsz egy rövid videót is, amely a gyakorlati megvalósításban támogat, illetve új ötleteket, szemszöget ad ehhez. Innentől a megvalósításé a főszerep!

  3. hét - Kérdések, tapasztalatok

  Hogy biztosan megszilárduljon a változás az életedben, a harmadik héten a megvalósítás során felmerülő kérdésekkel, illetve a tapasztalatok megosztásával foglalkozunk. Ezen a héten pénteken ismét élőben válaszolok a felmerülő kérdéseitekre (a felvétel szintén elérhető később is). A héten kétszer is találkozunk, mivel kedd este női kört tartunk a töltődésünk, kapcsolódásunk érdekében.

  4. hét - Ünneplés

  Gyakran elfeledkezünk arról, hogy az életünkben helye van a megpihenésnek, a visszatekintésnek is. Minden hónap utolsó hete erről fog szólni: visszatekintünk a hónapra, hogy mit hajtottunk végre, és ünneplünk. Ezen a héten kedden este támogató csoportot tartunk (azaz csoportos meghallgatás történik), péntek délelőtt pedig női kört.

  A csoport aktuális programját itt találod:

 • Amíg tagja vagy a Szimplán Anya csoportnak:

  Havonta fél órányi videós tananyagban ismerheted meg a hónap témájának elméleti hátterét
  Értéke: 5 000 Ft / hó

  Havi két online csoportos beszélgetésen vehetsz részt velem, ahol a Te kérdéseidre is válaszolok (felvételről visszanézhető)
  Értéke: 6 000 Ft / hó

  Havi egy alkalommal online találkozón, közösen dolgozzuk ki azokat a vállalásokat, amik megszilárdítják a pozitív változást az életedben
  Értéke: 4 000 Ft / hó

  Havi egy alkalommal támogató csoportot tartunk (a Kapcsolódó Nevelés páros meghallgatásának csoportos változata)
  Értéke: 3 000 Ft / hó

  Havi két alkalommal női kört tartunk
  Értéke: 6 000 Ft / hó

  Bónusz videókat kapsz minden hónapban
  Értéke: 6 000 Ft / hó

  Tag lehetsz a zárt facebook csoportban, ahol megosztjuk egymással tapasztalatainkat, kérdéseinket, sikereinket, és amit kiemelt figyelemmel követek, válaszolok a kérdésekre, tapasztalatokra.
  Értéke: 1 000 Ft / hó

  20% kedvezményt kapsz nálam az egyéni tanácsadásból, coachingból és az AnaLog konzultációból (a második alkalomtól kezdődően, az első AnaLog konzultáció egységesen 10 ezer Ft)
  Értéke: 3 000-4 000 Ft / alkalom

  Értéke összesen: 31 000 Ft / hó + a kedvezmény az egyéni munkából

 • A csoport anyagát úgy állítottam össze, hogy ne igényeljen sok időt a feldolgozása, hiszen anyaként az időnk drága kincs. A videókat általában lehet csak hallgatni is, így akár házimunka közben is fel tudod dolgozni az anyagot. Az online találkozóinkra pedig abszolút „jöhetsz” gyerekekkel is! Csak a támogató csoportnál fontos, hogy amíg Te beszélsz, illetve míg másvalakit meghallgatsz, teljes figyelemmel tudj ott lenni.

  Minden havi témához tartozik egy 25 perces videós elméleti anyag, amit a hónap elején megkapsz, emellett még 15-20 perces videókat töltök fel a hónap további részében.

  Ahhoz, hogy az elméletet a gyakorlatban is alkalmazni kezdd, érdemes részt venni az online találkozón és a két kérdezz-feleleken is (utóbbiak felvételről is visszanézhetők), ami 3×60 percet jelent a hónap során elosztva.

  Minden hónapban kidolgozunk egy vállalást – egy apró, megvalósítható változást a hétköznapjainkban – is (ezt vagy az online találkozón tudod megtenni, vagy önállóan, bármikor), ez is igénybe vesz mondjuk tíz percet, illetve ameddig megvalósítod.

  Egy hónapban egyszer 45 perces támogató csoportot (a Kapcsolódó Nevelés páros meghallgatásának csoportos változata), illetve két alkalommal női kört (2*60 perc) is tartunk, ezek a Te töltődésedet szolgálják, de természetesen ezeken is opcionális a részvétel.

  Emellett a facebook csoportban annyit vagy, amennyi belefér az idődbe, de ez a támogató közeg sokat segít abban, hogy valóban átalakítsd a gondolkodásod, megtörténjen a rendszeres és folyamatos tudatosítás, ami segít megváltoztatni a hétköznapjaidat.

  Tehát ha mindenen részt veszel, illetve mindent megnézel, akkor havonta 7 órát vesz igénybe, plusz amennyit a saját vállalásod megalkotásával, megvalósításával töltesz, és amennyit jelen vagy a facebook csoportban. De ebben a csoportban nincs rajtad nyomás, nem kell teljesíteni, nem muszáj mindent megnézni, mindenütt jelen lenni. Nyilván minél többet teszel bele, annál nagyobb eredményeket érsz el, de ez mindennel így van. 🙂 Mi itt próbálunk kilépni az eredményorientáltság bűvköréből és egyszerűen megélni az anyaságunkat, figyelni arra, hogy mi jó nekünk és elengedni azt, ami már túl sok.

 • Fotó: Cristina Panicali

  Faragó Ági, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó, life coach és AnaLog konzultáns vagyok. Évekig dolgoztam különböző segítő pozíciókban – multis környezetben közgazdászként és a civil szférában is. A tanácsadói képzést Kim John Payne-nél, az Egyszerűbb gyermekkor című könyv írójánál és munkatársainál végeztem el. A szülőcsoportok tematikáját is ők dolgozták ki, mivel szükségesnek érezték, hogy segítsenek a szülőknek a gyakorlatba is átültetni a könyv ötleteit.

  Fotó: Cristina Panicali

  Anyákkal dolgozva megtapasztaltam, hogy bár nagy változást hoz a nyugodt közeg, amit az Egyszerűbb gyermekkor segítségével hozunk létre, a türelem és a jelenlét kérdését, amely a legtöbb anyát foglalkoztatja, nem oldja meg. Ezért tanultam meg két önismereti módszert (a life coaching és az AnaLog módszerét), hogy ezen az úton is segítsem a hozzám fordulókat. A saját utamon és a másokkal való munka során szerzett tapasztalataimat adtam hozzá az Egyszerűbb gyermekkor szülőcsoport anyagához, hogy egy átfogó, a tudatos anyákat segítő közösséget hozzak létre, amelyben elkezdhetjük elengedni a megfelelést, a szorongást, hogy jó anyák vagyunk-e és megtalálni a saját belső, anyai hangunkat.

  Itt olvashatsz rólam többet

 • A videós és pdf-es tananyagot a szimplan.hu online oktatási felületén fogod megkapni, itt tudsz jelentkezni is a csoportra.

  Az online találkozók, támogató csoportok és a kérdezz-felelek beszélgetések a Zoom alkalmazáson keresztül fognak történni, amihez le tudsz tölteni egy applikációt a telefonodra, de számítógépről, a böngésződből is tudsz csatlakozni a beszélgetéshez.

  Ahhoz pedig, hogy a zárt csoporthoz csatlakozni tudj, egy facebook-profil szükséges.

 • A célom a Szimplán Anya létrehozásával az volt, hogy egy átfogó, havidíjas közösséget hozzak létre tudatos anyák számára. Ezért többféle módon is támogatlak a tagságod során, azonban a csomag ára jóval kedvezményesebb, mint a szolgáltatások értékének összege.

  Az előfizetés tartalma:
  Havi 30 perc videós tananyag
  Havi 2 kérdezz-felelek alkalom
  Havi 1 online találkozó
  Havi 1 támogató csoport
  Havi 2 női kör alkalom
  Havi 2 bónusz videó
  Folyamatos támogatás a facebook csoportban
  Kedvezmény az egyéni munka árából

  Értéke:
  5 000 Ft / hó
  6 000 Ft / hó
  4 000 Ft / hó
  3 000 Ft / hó
  6 000 Ft / hó
  6 000 Ft / hó
  1 000 Ft / hó

  3-4 000 Ft / alkalom

  Értéke összesen: 31 000 Ft / hó
  + a kedvezmények

  Havi előfizetés
  7990 Ft helyett

  6490 Ft
  /hó

  Előfizetek!
  Féléves előfizetés
  42 990 Ft helyett

  34 990 Ft
  /6 hó

  Előfizetek!
  Éves előfizetés
  79 900 Ft helyett

  64 900 Ft
  /év

  Előfizetek!

  A jelenlegi gazdasági környezet ellenére több mint egy éve nem emeltem a csoport árát. Ha most csatlakozol, a fenti árakat garantálom Neked, amíg folyamatos a tagságod a csoportban.

 • Október

  Bevezetés az Egyszerűbb gyermekkorba

  November

  Lelki láz

  December

  Fizikai környezet

  Január

  Ciklikusság

  Február

  Önismeret

  Március

  Fizikai környezet

  Április

  Ritmus

  Május

  Kapcsolataink

  Június

  Időrend

  Július

  A felnőtt világ kiszűrése

  Augusztus

  Melegszívű fegyelmezés

  Szeptember

  Egyszerű hétköznapok

 • A csoporthoz való  csatlakozást akkor ajánlom, ha legalább egy gyermeked elmúlt már egy éves, illetve ha legalább egy gyermeked nincs még 10 éves. Ez azért van így, mert a csoportban az Egyszerűbb gyermekkor témájú hónapokban gyakorlati változásokon dolgozunk a lelki láz, a fizikai környezet, ritmus, időrend és a felnőtt világ kiszűrése témáiban, és egy éves kor alatt ezek még vagy nem értelmezhetők, vagy még nagyon képlékenyek. Ha úgy érzed, most van erre időd és később nem lesz, persze csatlakozhatsz, de akkor inkább a csoport többi témáját tudod eleinte használni. Tíz éves kor felett pedig már egyre kevesebb a beleszólásunk gyermekeink életébe, és a csoportban kidolgozott ötletek, elvek is inkább kisebb gyerekekre vonatkoznak.

  Fontos, hogy tudd, én megadok minden támogatást ahhoz, hogy a csoportban elhangzó gondolatokat beépítsd az életedbe, de a változáshoz szükséges lépéseket Neked magadnak kell megtenni. Érdemes havi 4-5 órát, heti bő egy órát rászánni az elméleti anyagra és a gyakorlatra, hiszen a befektetett időd, energiád megtérül: akkor fogsz egyre közelebb kerülni önmagadhoz anyaként is, ha foglalkozol a témáinkkal, a feladatokkal. Úgyhogy akkor javaslom a jelentkezést, ha úgy érzed, tudsz ennyi időt szánni az egyre tudatosabb anyaságra, a kiegyensúlyozott hétköznapokra, a felesleges dolgok elengedésére a lényeges dolgok érdekében.

 • Az előfizetésed itt a szimplan.hu oldalon belül tudod megvásárolni, ezen a linken, regisztrációt és bankkártyás fizetést (a Barion rendszerén keresztül) követően. A tananyagot szintén itt éred majd el, a saját oktatási felületemen, jelszóval történő belépés után.

Visszajelzések korábbi szülőcsoportjaimról:

Cikkek, blogbejegyzések, interjúk korábbi online szülőcsoportomról:

Szeretettel várom a jelentkezésed!

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!