Kiknek szól ez a kurzus?

Tudatos anyaként sokan keressük a lehetőséget, hogy jobban összhangban éljünk a természettel, és ezt a szemléletmódot át tudjuk adni a gyerekeinknek is. Ennek egyik formája, amikor felismerjük a saját ciklusunk, ciklusaink jelentőségét az életünkben. Nemcsak a női ciklus, hanem az évkör, a holdciklus, a napunk, de még az egyes projektjeink is négy szakaszra bonthatók – mindegyik szakasznak más jellemzői vannak, másra alkalmas. Amikor ezeket elkezdjük tudatosan használni az életünkben, a napjaink harmonikusabbá válnak, és egyre több mindent értünk meg a saját működésmódjainkkal kapcsolatban is.

A ciklusainkkal tudatosan foglalkozva azt is észrevehetjük, hogy a női minőséghez társított szakaszok mennyire mellőzöttek világunkban – anyaként pedig ezt a minőséget kell működtetnünk ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni a gyermekeinkre, hogy jelen tudjunk lenni velük, és hogy egy mélyebb szinten, valódi igényeiknek megfelelően tudjunk gondoskodni róluk. Ciklusaink négy szakaszának megismerése abban is segít bennünket, hogy egyre több teret adjunk a női minőségnek az életünkben, különösen az ehhez kapcsolódó időszakokban.

Számomra az utóbbi évek legnagyobb felfedezése volt a ciklustudatos élet. Hatalmas változásokat hozott a hétköznapjaimba: el tudom fogadni, amikor fáradt vagy kedvetlen vagyok, nem erőltetem magamra azokat a tevékenységeket, amiknek nincs itt az ideje, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb vagyok. Anyaként nagyon fontos, hogy a hétköznapjainkban apró gesztusok által töltsük magunkat, így tudunk türelmesebbek lenni a gyerekeinkkel. A ciklustudatosság által napjainkat testünkkel és a természettel harmóniában szervezhetjük, így kevésbé merülünk ki. Ennél is nagyobb jelentőségű, hogy amikor elkezdjük erősíteni a női, befogadó oldalunkat és kikerülünk a folyamatos teljesítménykényszer alól, akkor tudunk valójában, mélyebb szinten is figyelni a gyermekeinkre, jelen lenni velük.

Anyaként ez olyannyira fontos tudás, hogy Szimplán Anya csoportom egyik alapköve lett a ciklustudatos élet. A csoportban ezzel a témával kapcsolatban elérhető videókat gyűjtöttem most Neked egy csokorba.

A mini-kurzus az alábbi videókat tartalmazza:
1. Bevezető – miről lesz szó és miért fontos ez a téma nekünk, anyáknak?
2. Yin és yang – a férfi és a női minőség
3. Ciklikusság alapok
4. Tél – a termékeny üresség
5. Tavasz – a tervezés időszaka
6. Nyár – kapcsolódás, megvalósítás
7. Ősz – gondoskodás
8. Ciklikusság a gyakorlatban
9. Yin és yang tevékenységek a napban
10. Összegzés

Az összes videó megtekintése körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Emellett egy pdf formátumú munkafüzetet is készítettem Neked, amelyben a videók témáihoz kapcsolódó kérdéseket, feladatokat kapsz tőlem, hogy még inkább el tudd mélyíteni a tudásod, és a saját életedre alkalmazhasd.

A mini-kurzus során olyan alapvető tudást kapsz, amit anyaként és az életed más területein is hasznosíthatsz. Remélem, hogy élvezni fogod ezt az utat!