Kinek szól ez a kurzus?

Gyerekeink fejlődésének természetes része, amikor elkezdik próbálgatni a határokat – ez a dackorszak időszaka. Mégis, amikor szülőként először találkozunk ezzel a jelenséggel, nagyon meglepő, megrázó is lehet a számunkra. Elgondolkodunk, vajon ez (a gyermekünk a földön fetrengve üvölt az édességes polc előtt a boltban) tényleg normális-e. Vajon tényleg csak „hiszti” vagy esetleg más van mögötte? Vajon hogyan segíthetnénk gyermekünknek megtapasztalni a határokat, amire most szüksége van, úgy, hogy közben mi is megőrizzük ép eszünket és a legtöbb esetben a türelmünket is?

Ez az online kurzus a fenti kérdésre ad válaszokat, gyakorlati ötleteket. Kövesdi Eszter pszichológus-coach írásos anyagaiban a jelenség hátterével ismertet meg és kipróbált ötleteket ad arra, hogyan előzzük meg, hogyan kezeljük a kiborulásokat és mi a teendő egy-egy nagyobb „hiszti” után. A kurzus résztvevői egy zárt facebook csoporton keresztül tehetik fel kérdéseiket Eszternek* és kapcsolódhatnak hasonló helyzetben lévő szülőkkel.

A kurzus az Egyszerűbb gyermekkor online szülőcsoport tagjai számára 30% kedvezménnyel vásárolható meg. Az Egyszerűbb gyermekkor módszere a dackorszak során rengeteget segít a kiborulások megelőzésében, illetve intenzitásuk csökkentésében. A módszer alkalmazása ugyanis többek között csökkenti a gyerekek alap stressz szintjét azáltal, hogy a felesleges ingereket, programokat, információt kiszűrjük gyermekeink életéből. Meglepő lehet, de az ilyen apró lépések is hatalmas változást hozhatnak életünkbe. Emellett az online szülőcsoport anyagai között egy relaxációs gyakorlatot is találsz, amely segít, hogy türelmesebb légy gyermekeddel – már rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk erre vonatkozóan. Részletek itt: https://oktatas.kivulbelulboldogsag.hu/products/course/egyszerubb-gyermekkor-farago-agi-online-szulocsoport

A kurzust különösen ajánljuk a szuperérzékeny gyerekek szüleinek, mivel Eszter az első coach és pszichológus Magyarországon, aki elvégezte Elaine Aron szuperérzékenyekre vonatkozó képzését, az Egyszerűbb gyermekkor módszere a felesleges terhelő ingerek kiiktatása által pedig nagyon nagy segítség lehet a szuperérzékeny gyerekek (és szüleik!) számára. Eszter és Ági is nevel szuperérzékeny gyermeket.

Ugyanakkor ha gyermeked nem szuperérzékeny, vagy nem vagy benne biztos, akkor is szeretettel várjuk jelentkezésed, mivel olyan tanácsokat, ötleteket fogsz itt olvasni, amelyek minden személyiségtípus számára hasznosak lehetnek.

 

A kurzus tartalma:

Írásos tananyag gyakorlati ötletekkel:

1. Mit tehetünk a kiborulások megelőzésére?
2. Mit tehetünk a kiborulás közben?
3. Mi a teendő a kiborulás után?
+1 extra anyag: A szuperérzékenységről
+zárt facebook csoport, ahol Kövesdi Esztertől kérdezhetsz a dackorszakkal és/vagy a szuperérzékenységgel kapcsolatban.*

FONTOS: a tananyag a megvásárlást követően 30 napig érhető el számodra. Az írásos tananyagot le tudod tölteni a számítógépedre, így örökre a Tiéd marad. A zárt facebook csoportba is a vásárlást követő 30 napon belül tudsz jelentkezni, de utána tag maradhatsz, ameddig csak szeretnél.

*: Mivel Eszter kapacitása is véges, a kurzus minden résztvevője maximum öt alkalommal kérdezhet tőle a zárt facebook csoportban.