Kinek szól ez a kurzus?

Szülőként sokszor úgy érezzük, nem úgy éljük az életünket, ahogyan korábban elképzeltük. Talán volt egy képünk arról, milyen egy boldog család, ahol a gyerekek gyönyörűen felöltözve, mosolyogva ülnek le a reggelihez és töltik maguknak a narancslevet, este pedig békésen alszanak el egy nagy családi összebújás, mese és lámpaoltás után. De a valóság általában nem ilyen. Valahol időközben elveszett a lényeg, úgy érezzük, hogy a hétköznapjainkban csak egyik helyről a másikra rohangálunk, a gyerekek gyakran nyűgösek, zsonglőrködünk az időnkkel és az energiánkkal a háztartás, a gyerekek és esetleg (ha jut rá idő…) a párkapcsolatunk, önmegvalósításunk között.

Hogyan tudnánk kicsit kiszállni ebből a mókuskerékből? Hogyan biztosíthatunk egy nyugodtabb, lassabb életet a gyerekeink számára, amiben kibontakozhatják a tehetségüket, fejlődhetnek a saját ütemükben?

Ebben a kurzusban segítek feltérképezni azokat a területeket az életetekben, amiket apró változtatásokkal alakítva közelebb kerülhettek a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz. A saját értékeid mentén haladva, a saját életetekre szabva keresünk megoldásokat a lassításra. Ötletekkel, példákkal segítelek ebben, de Te fogod kidolgozni a saját megoldásodat, ami apró, de hosszú távon megmaradó lépések sokaságát jelenti. Minden egyes lépéssel lassíthatsz egy kicsit, fokozatosan dolgozva az időbeosztásotokon és kialakítva egy egyre kiszámíthatóbb ritmust, ami nyugalmat hoz a család életébe. Egy egyszerűen megjegyezhető változási folyamatra is megtanítalak, amit később az életed bármely területén alkalmazhatsz.

A kurzus Neked való, ha:

  •  úgy érzed, a családod élete egy rohanás, és Te csak kapkodod a levegőt,
  •  szeretnél több rendszert vinni az életetekbe,
  •  szeretnéd, hogy a hétköznapok nagyobb békében teljenek,
  •  nehezen kezeled a nyűgös időszakokat, amik szinte óramű pontossággal jelennek meg a nap/hét egy bizonyos pontján,
  •  szeretnél jobban jelen lenni a gyerekeiddel, megélni, amíg még kicsik,
  •  úgy érzed, a gyerekeid gyakran túlpörögnek az őket érő ingerektől,
  •  szeretnéd, hogy a gyerekeid nyugodtabb gyerekkort élhessenek meg,
  •  úgy érzed, képtelen vagy akkora változást hozni az életetekbe, mint amekkorára szükség lenne.