Barion Pixel

Önszeretet kérdezz-felelek

Oros Andrea integrál szemléletű önismereti tanácsadó, önszeretet mentor vagyok. 19 éve foglalkozom önismerettel, és 10 éve kísérek egyéni klienseket az önismeret, önszeretet útján. Két felnőtt gyermekem van, a velük eltöltött 20 év életem legintenzívebb önismereti munkája volt. Egy-egy intenzívebb tanításukra máig emlékszem, és emlékszem, hányszor voltam kétségbeesve, hányszor zokogtam esténként a tehetetlenségtől és a mardosó bűntudattól.

Ágival akkor kezdtük a közös munkát, amikor Lenke még pocaklakó volt, azóta kísérem kettejük útját. A közös munka során megerősödött bennem a hit – amit 20 éve is hordoztam magamban – hogy a gyermek számunkra a legnagyobb tanító. A gyermekünk szeretni tanít minket. S mivel a szeretetünket éppen a sérüléseink akadályozzák a legjobban, ezért a gyermekünk jellemzően azokat a pontjainkat érinti meg, ami a legjobban fáj. A gyermeked egy zen mester éleslátásával fogja a felszínre hozni mindazon tulajdonságaidat, amelyeket elutasítasz, nem szeretsz, ki nem állhatsz. A gyermekeddel megélt hétköznapok során ő elkerülhetetlen szembenézésre fog késztetni, megmutatva számodra, hogy hol, hogyan nem szereteted magad. Ezek a felismerések, szembenézések nehezek és fájdalmasak tudnak lenni, legfőképpen akkor, ha nem látod át, mi miért történik, és ha tehetetlennek érzed magad, mert azt érzed, nincs eszközöd egy-egy nehéz helyzet kezeléséhez.

A kisgyermekes szülőkkel végzett munkám során azt tapasztalom, hogy az önszereteted erősítése, a kiteljesedésedet akadályozó érzelmi gátak oldása kiegyensúlyozottabb szülővé tesz, ami pedig kiegyensúlyozottabb kapcsolatot eredményez gyermekeddel.

Ezen az oldalon önismereti és önszeretet kérdésekkel fordulhatsz hozzám, név nélkül megoszthatod legmélyebb fájdalmaidat, kétségeidet. A válaszaimat Ági fogja közzétenni az online szülőcsoportban a facebookon. Az itteni válaszaim természetesen nem helyettesítik a szakemberrel végzett terápiás munkát, amennyiben a te problémád szakember segítségét teszi szükségessé, gondoskodj magadról, és haladéktalanul keresd fel a számodra megfelelő szakembert.

    Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

    Itt is megtalálsz:

    Írj nekem!