Főzőcske

Tejszínes-cukkinis tészta

Kezdődik a cukkiniszezon! Én annyira imádom a cukkinit, hogy még soha nem sikerült megunnom. Az egyik volt barátom anyukája minden alkalommal cukkinit készített nekem, amikor náluk ebédeltünk, kb. kéthetente. Már szabadkozott, hogy mindig ugyanaz van, de mondtam neki, hogy majd szólok, ha megunom. Az a pillanat nem jött el. 🙂 Úgy tűnik, Lenke is imádja – eddig csak pizzán találkozott vele, de akkor az összes cukkinit neki kellett adnom. 🙂 Ezt a receptet egy volt kollégám mesélte, akinek a lánya szintén vegetáriánus volt. Nagyon szimpla, de nagyon jó, rengetegszer készítettem már gyors ebédként.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/farmanac/7428043200/

Hozzávalók:

(4 személyre)

  • Két salátacukkini vagy egy kisebb cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl rizstejszín (ha nem vagy vegán, akkor sűrű tejszínt használj, mint az olasz panna)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom, oregánó
  • penne vagy fusilli

A lilahagymát felszeleteljük és kevés zsiradékon megpirítjuk. Közben a cukkinit is felkockázzuk – kb. fél centis szeletekre vágjuk, majd minden szeletet négybe. Ez kerül a lilahagymára, majd jön az összetört fokhagyma és a fűszerek –  só, bors ízlés szerint, a zöldfűszerekről pedig csak annyit, ahogy azokból nem lehet túl sok. 🙂 Összekeverjük és lefedve pároljuk, amíg a cukkini majdnem megpuhul – ez nem tart sokáig. Ekkor hozzáadjuk a (rizs)tejszínt, és még egyszer összeforraljuk az egészet. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.