Barion Pixel

Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves

Sütőtök-krémleves 150 150 Faragó Ági

Ez a sütőtök-krémleves olyan egyszerű, hogy gondolkodtam, egyáltalán érdemel-e külön bejegyzést. De végül úgy döntöttem, érdemel. 🙂 Fűszeres, átmelegítő, szezonális finomság.

img_1603

Hozzávalók:

  • Egy nagy sütőtök
  • 200 ml tejszín vagy kókusztejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • Só, bors, chili, gyömbér ízlés szerint
  • A díszítéshez tökmag, esetleg parmezán

A sütőtököt felkockázzuk – ez a legnagyobb munka az egész receptben. Feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, illetve a fokhagymával, fűszerekkel. Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, ha kell, kicsit hűlni hagyjuk és belekeverjük a (kókusz)tejszínt, majd botmixerrel pürésítjük. Még egyszer felforraljuk, és kész is. Tálaláskor tökmaggal vagy parmezánnal díszíthetjük, tönkölykenyérrel akár egy teljes főétkezést is kitesz. Céklából is el lehet készíteni ugyanezt a receptet, akkor a gyömbér helyett inkább kakukkfüvet érdemes beletenni.

Jó étvágyat hozzá!

 

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!