Barion Pixel

Inspiráció az egyszerűbb élethez

Inspiráció az egyszerűbb élethez

Inspiráció az egyszerűbb élethez szimplán.

E héten is a lassítás, a természetközelség, az egyszerű örömök, minimalista terek és az egyszerű gyereknevelés témáiból válogattam kilenc fotót. Szeretném, ha arra emlékeztetnének, hogy csak néhány dolog van, ami valóban fontos az életben, ezeknek kellene a teret és az időt felszabadítani. Közben sokat tanulok arról is, hogy a kevesebb tárgy, több természet és szabad játék segítségével hogyan tudom Lenkét a számára legjobban nevelni.

https://www.instagram.com/p/BUZ0kJ7D8qd/

„Miért rohansz?” Azért is választottam ezt a képet többek között, mert valamennyire összecseng a tegnap lefordított Zen Habits-blogbejegyzéssel. Néha meg kell állni és átgondolni, mit is csinálunk. (Például ha ma reggel eszembe jut a síró Lenke mellett, hogy piacra akartam menni, akkor vittem volna pénztárcát. :))

https://www.instagram.com/p/BUb9U8bBXJC/

Fagyiiii! Az egyik kedvenc egyszerű örömöm mostanában, bár lassan le kellene szoknom róla, mielőtt Lenke is kérni kezd. Bár ehhez a képhez Zizi egy egyszerű receptet is írt, amit talán később Lenkével is kipróbálunk.

https://www.instagram.com/p/BUZ0p6-h0wM/

Olyan kicsik vagyunk.

https://www.instagram.com/p/BUdAdJ4llVH/

Játék minimalista módra. Annak azért örülök, hogy nem csak Lenke az, akinek kell egy doboznyi játék mostanában, amiben kotorászhat. Még nem egészen tudom, ilyen piciknél mekkora igény van a tárgyakra, hiszen fel akarja fedezni a világot, mindig valami újat szeretne, de az előzőt el is engedi. Csak én eredetileg azt képzeltem, elég lesz pár játék, meg ami a lakásban van, műanyag palackok és hasonlók. De ennél több felfedeznivaló kell, úgy tűnik. (Már ha nem szeretném, hogy a forró sütőt vagy a papucsom talpát fedezze fel éppen…) Mindenesetre próbálom azt a példát mutatni neki, hogy nem a tárgyak okozzák a legnagyobb örömet.

https://www.instagram.com/p/BUdSWB4DsHm/

Kezdek rájönni, hogy egy jó minimalista szobabelsőhöz nem kell más, mint egy nagyon puha ágy és sok-sok fény. De ha türkiz szőnyeg is van, az hab a tortán! 🙂

https://www.instagram.com/p/BUM8eUaF4sK/

Pancsolás, sarazás! Nem vágytatok ilyesmire hétvégén? Én nagyon, de sajnos nem jutottam el úszni. Ami késik, nem múlik. 😉 Az úszás is egy kedvenc egyszerű öröm nekem. Minden alkalommal, amikor becsobbanok a vízbe, azt kérdezem magamtól, „miért nem csinálom ezt minden nap?”. Csak aztán mindig elmarad, mert eljutni az uszodába idő, meg a hajszárítás, stb. macera. Most meg a szülés óta egyáltalán nem voltam úszni, lassan egy éve. De szeretnék Lenkével rászokni a sok pancsolásra, remélem, ő is benne lesz. Hétvégén medencés helyre megyünk, ha az idő engedi, teszünk egy próbát. 🙂

https://www.instagram.com/p/BUa21kSh9OI/

Lehet, hogy itt sok képet fogtok látni elefántokról, annyira szeretem őket! Rájöttem, hogy ők is azt az egyszerűséget, lassúságot és békét testesítik meg, amit keresek.

https://www.instagram.com/p/BUZc71RBST-/

Na, kinek néz így ki az íróasztala? 🙂 Az enyém sajnos nem. De megint csak azt látom, hogy két dolog kell egy kellemes szobához: tér és fény. A többi csak kiegészítő.

https://www.instagram.com/p/BUIWp1XgCcl/

Az Egyszerűbb gyermekkort nagyon jól szimbolizálja nekem a fára mászás. Én is nagyon szerettem gyerekkoromban, Zoli meg egyenesen profi benne. Tök jó tapasztalat a gyerekeknek közel lenni a természethez, megismerni a fizikai törvényeket és a testük határait. Szoktatok még fára mászni néha?

Nektek mi jut eszetekbe a képekről? Remélem, Titeket is inspirálnak, hogy megtaláljátok a néhány fontos dolgot az életetekben.

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!