Barion Pixel

Rendezett Otthon és Lélek online tanfolyam – április 9-től!

Rendezett Otthon és Lélek online tanfolyam – április 9-től!

Rendezett Otthon és Lélek online tanfolyam – április 9-től! szimplán.

Idén először járulhattam hozzá Egyszerűbb gyermekkor tanácsadóként a Kívül Belül Boldogság 12 hetes online tanfolyamához, amely a Rendezett Otthon és Lélek nevet kapta. A tanfolyam célja, hogy kisgyermekes családok számára egy átfogó tudást és gyakorlati segítséget adjon ahhoz, hogy rendet teremthessenek otthonukban. A tanfolyam április 9-én újra indul, a jelentkezés már megnyílt, ráadásul koránkelő kedvezménnyel. 🙂

Azért tartom fontosnak és értékesnek ezt a tanfolyamot, mert a szülői példamutatás elengedhetetlen, ha a gyermekeink életét egyszerűsíteni szeretnénk. A gyerekeknek már egészen pici kortól fejlett az igazságérzete, és bizonyos helyzeteket könnyebben átlátnak, mint azt gondolnánk. Például azt, hogy „az én kisautóim felét kidobjuk, de anyának harminc pár cipője van”… Nehéz úgy rávenni a gyerekeinket az egyszerűsítésre, hogy közben nem követjük magunk is ezeket az elveket.

Szintén fontos, hogy a gyerekek fizikai környezetét egyrészt azért egyszerűsítjük, mert a választási lehetőségek számát szeretnénk csökkenteni (amiből a túl sok szintén terhelő lehet). Ugyanakkor összességében az őt elérő ingerek mennyiségének csökkentése is célunk, amely egy rendetlen lakásban sokkal nehezebben megvalósítható. A gyerekek számára még minden játék, a széktámlára terített pulóvertől kezdve az asztalon heverő papírokig. Minden érdekes, minden új információt, tapasztalatot tartalmaz a számukra. Így ha a zavaró ingerek számát csökkenteni szeretnénk, mindenképpen a saját házunk táján is körül kell néznünk – szó szerint… 🙂

Az eredmény viszont mindenképp pozitív lesz, hiszen az ingerek okozta felesleges stressz csökkentése mellett a gyerekeink már egy rendezett otthonban nőhetnek fel, így számukra természetes lesz a rend. Ráadásul szülőként is több időt tölthetünk velük, ha nem folyton azon vagyunk, hogy az újratermelődő rendetlenséget felszámoljuk.

A tanfolyam lépésről lépésre segít abban, hogy az otthonunk helyiségeit rendbe tegyük, és segít a megfelelő lelki lépések megtételében is, amelyek támogatják a rendrakást. Segít abban, hogy az életünkbe már csak a számunkra fontos dolgokat engedjük be, fizikai és lelki értelemben is. Külön négy hét szól csak a gyerekek játékairól, a kedves emléktárgyak kezeléséről, és a ritmus, időbeosztás, felnőtt világ kiszűrésének témáiról (amelyek az Egyszerűbb gyermekkor alappillérei a fizikai környezet mellett).

Ha úgy érzed, aktuális most a rend megteremtése az életedben, hogy azután a számodra fontos dolgokra koncentrálhass, jelentkezz az online tanfolyamra. A heti videók és írásos tananyagok mellett a résztvevők folyamatos támogatást kapnak zárt facebook-csoportunkban, ahol heti egyszer élő videóban is válaszolunk a feltett kérdésekre.

Szeretettel várunk erre a közös munkára, teremtsünk együtt egy békésebb környezetet családod számára!

 

Faragó Ági vagyok, Egyszerűbb gyermekkor tanácsadó. Azoknak a családoknak segítek, akik szeretnék, ha hétköznapjaik lassabban, nyugodtabban telnének. Akik szeretnék, ha gyermekeik kiegyensúlyozottabbá válnának, mentesülnének a világunkban már szinte általános túlterheltség alól. Akik szeretnék megengedni gyermekeiknek, hogy a saját tempójukban bontakoztassák ki képességeiket. Egy kislány anyukájaként és változatos segítői állásokban dolgozva jutottam el az Egyszerűbb gyermekkorhoz, amiben azóta is újabb és újabb mélységeket fedezek fel. Ha van kedved, csatlakozz hozzám, keressük meg együtt, hogy a Te családodban hol adhatunk teret az egyszerűsítésnek.

Itt is megtalálsz:

Írj nekem!